به گزارش خبرگزاری مهر، هاآرتض در مطلب خود می نویسد: در سال 2008 اسرائیل به غزه حمله کرد و اکنون در حال خوردن میوه آن جنگ است. میوه ای که موجب توجه بیشتر جهانیان به تل آویو و سیاستهای تند و جنگ طلبانه آن شده است.
این روزنامه در ادامه می نویسد : البته چند سالی طول کشید تا پس لرزه های جنگ غزه به اسرائیل برسد، اما اکنون آنها آمده اند و موجهای بزرگی هم به نظر می رسند و هر روز نیز تهدیدات جدیدی بوجود می آورند. برخی از این موارد بواسطه اقدامات تل آویو، جنگ طلبی های آن، تکبر، بی دقتی و اعتماد به نفس بیش از حد آن ناشی می شود. نتیجه اینگونه اقدامات این شده که دو کشوری که در منطقه خاورمیانه یعنی ترکیه و مصر که اسرائیل را به رسمیت می شناختند اکنون با تل آویو در دوران تنش به سر می برند.
هاآرتض می نویسد : در طی جنگ غزه، ارتش اسرائیل به این منطقه و مردم بی دفاع آن حمله کردند. اسرائیلی ها این جنگ را آنگونه که مردم در قاهره و استانبول از تلویزیون می دیدند ندیدند و اکنون این مردم با دشمنی برخورد می کنند که بدون دلیل به غزه حمله کرده بود.
البته این اشتباه خواهد بود اگر همه آنچه را که اکنون در ترکیه و مصر می گذرد را به حساب جنگ غزه گذاشت، وضعیت فعلی بواسطه اقدامات پیشین اسرائیل نیز بوده اما بدون شک جنگ 22 روزه غزه تاثیر زیادی بر آن داشته است. بدون شک اشتباهات کابینه قبلی و فعلی اسرائیل در شکل گیری موج اعتراضات مردمی در مصر و ترکیه علیه تل آویو نقش داشته اند. برای مثال خودداری از متوقف کردن شهرک سازی ها و همچنین عمل نکردن به تعهدات، خودداری کردن از معذرت خواهی بواسطه حوادث سینا و کاروان آزادی در بوجود آمدن این وضعیت دخیل بوده اند و آنگونه که "رابرت فیسک" روزنامه نگار انگلیسی می نویسد : اسرائیل کم فکر می کند و زیاد شلیک می کند.
بدون شک کاهش در روابط تل آویو با آنکارا از زمان جنگ غزه آغاز شد و حمله به سفارت اسرائیل در قاهره نیز بواسطه کشته شدن پنج مصری به دست نیروهای اسرائیل در سینا رخ داد.
هاآرتض در ادامه می نویسد : در مورد مصر و حمله مردم این کشور به سفارت اسرائیل نیز باید گفت این حادثه در خیابانی رخ داد که در زمان قیام مردم مصر در میدان تحریر هیچگاه در آن حادثه ای رخ نداد و کسی به سفارت اسرائیل کاری نداشت اما پس از کشته شدن پنج مصری در سینا، احساسات مردم این کشور نسبت به صهیونیست ها افزایش یافت و نتیجه آن شد که در روز جمعه مشاهده شد.
بر همین اساس، درصورت ادامه سیاستهای قبلی تل آویو و تکرار اقداماتی همچون حمله به غزه و کشتی های کاروان آزادی شکی در آن نیست که از تعداد حامیان تل آویو کاسته می شود.
نظر شما